Otel, restaurant, sosyal tesisler ,yemekhane ve yemek şirketlerinin mutfaklarında bulunan ocak,
ızgara ve bunların üzerinde bulunan bacaların kullanım esnasında iç cidarlarında oluşan yağ tabakanın
temizlenmesi 2-3 ayda bir (kullanım sıklığına bağlı) temizlenmesi gerekmektedir. Yağlı kanalların sık sık yangınlara
ve maddi hasarlara sebep olduğundan;
Yönetmeliği Baca Yönergesine göre temizlik yaptırma zorunludur.
Temizlik işlemi 2 şekilde yapılmaktadır;
Mutfak ve ızgara bacalarının giriş veya tepe noktasında sistem içindeki yağ ve kirli havanın atılmasına destek veren fanların temizlenmesi ,bakımlı tutulması baca sistemi içindeki yağlanmayı azaltır.
Bu tip fanları yerinde veya sökülerek yağ sökücülerle temizliği yapılır ve sistem gözden geçirilerek olası motor yanması, elektrik kontağından çıkacak yangınlar önlenmiş olur.
Profesyonel ekibimizce sistem hakkında raporlama yaparak bilgilendirir.